Popis​

Připrav si strašidelnou pauzu! Výborný dýňový koláč přelitý pavučinou čokoládové polevy a kousky KitKat.

Porce
8
Čas
1 h 45min
Střední
halloween

Ingredience

  • Na těsto: 220 g mouky, 100 g měkkého másla, 20 g hnědého cukru, 1 špetka soli
  • Na náplň: 500 g dýně, 2 vejce, 125 g tvarohu, 125 g smetany, 50 g tekutého medu, 50 g hnědého cukru, 1 lžička skořice, 8 prstů KITKAT 4Finger mléčný, 5 čtverečků mléčné čokolády.

Co budeš potřebovat

Trouba
Lednička
Mísa

Pokyny

  1. V míse smíchej mouku, máslo, hnědý cukr, sůl a vodu. Udělej kouli a nech 1 hodinu v lednici odpočinout.
  2. Dýni oloupej, poté nakrájej na kostičky a vař v páře 30 minut.

  3. Nech vychladnout a rozmixuj na dýňový krém.
  4. Do mísy přidej dýňový krém a promíchej.
  5. Předehřej troubu na 170°C.​
  6. Těsto rozválej a přetáhni na formu. Propíchej vidličkou.
  7. Dovnitř nalij dýňovou směs.
  8. Peč 40 minut. Poté nech vychladnout.
  9. Čokoládové čtverečky rozpusť v mikrovlnné troubě (1 min při 500 W) nebo ve vodní lázni. Uhlazenou čokoládu nalij do cukrářského sáčku nebo kornoutu.
  10. Na vršku koláče vytvoř pavučinu s tenkými linkami rozpuštěné čokolády. Přidej 8 tyčinek KITKAT. Uchovávej v chladu.

Poznámky

Příprava: 15 min, Pečení: 30 min, Chlazení: 1 h

Použité produkty v receptu

KITKAT 4FINGER MLIEČNA ČOKOLÁDOVÁ TYČINKA
KitKat 4Finger mléčná čokoládová tyčinka
Dej si ikonickou pauzu s naší 4Finger čokoládovou tyčinkou KitKat v mléčné čokoládě. Dokonalá rovnováha jemné mléčné čokolády a křupavé oplatky ti vrátí perspektivu, ať už děláš cokoliv. Udělej si pohodlí a usaď se, aby sis mohl užít sladkou křupavou pauzu.